• nieuwsbrief begin 2014

  4 februari 2014

  Beste mensen

   

  Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief waarin aankondigingen en vooruitblikken op het komende jaar.

   

  Allereerst kan ik melden dat er weer een nieuw boek in aantocht is met de veelbelovende titel 'WAARTOE ZIJN WIJ OP AARDE' Het boek heeft als verbindend thema de zin/

  Lees meer >> | 2416 keer bekeken

 • nieuwsbrief september 2013

  19 september 2013

  BESTE MENSEN

   

  Allereerst heel erg bedankt voor jullie aanwezigheid en mooie bijdragen bij de boekpresentatie van Goed Gelukt. Ik vond het mooi dat jullie erbij waren en voor wie er niet was, bedankt voor de mailtjes, kaarten en facebookberichtjes. Echt gaaf, hoe het boek ontvangen is!

  Nu nog verkopen.

  Speculaas en pepernoten liggen alweer in de winkels dus ik kan alvast de suggestie doen voor een leuk en uniek sinterklaaskado! Het boek is te koop via www.goed-gelukt.nl

   

   

  BOEKPRESENTATIE:

   

  Op donderdag 26 september om 20.00 vertel ik aan de hand van een diavoorstelling over 'Goed Gelukt' in 'de Vermaning' (doopsgezinde kerk), Torenstraat 2 in Winterswijk.

  Toegangskaarten (7,50 inclusief koffie en thee) zijn te krijgen bij Boekhandel Kramer. Daar is een hele etalage ingericht met het boek! Uiteraard is het daar ook te koop.

  www.boekhandelkramer.nl

  (zie bijlage)

   

   

  EXPOSITIES

   

  Tot 1 oktober is de expositie van Goed Gelukt nog te zien bij restaurant Goed Proeven, Klarendalseweg 536 in Arnhem.

  http://goedproeven.nl/

   

  De mini-expo 'Waartoe zijn wij op aarde' in het urinoir van Lonneker is nog te zien tot november.

  http://www.galerieurinoirbezet.nl/

   

  In de maand oktober exposeer ik met 'Badscenes' tegenover Artis,  in de etalage van ontwerpbureau Puntspatie, Plantage Kerklaan 45/bg 1018 CV Amsterdam.

  http://www.puntspatie.nl/plantage-etalage/

   

   

  CURSUS

   

  Op 26 en 27 oktober geef ik een weekendworkshop foto-collages maken. Wordt erg leuk!

  Zie bijlage.

   

  Ken je iemand die belangstelling voor deze cusus zou kunnen hebben, stuur deze mail met bijlagen dan gerust door.

   

  Groet!

  Grietje

   

  www.goed-gelukt.nl

  www.grietjebouman.nl

   

   

   

   

  Lees meer >> | 2464 keer bekeken

 • presentatie en expo

  29 augustus 2013

  Op 1 september om 16.00 uur zal het boek GOED GELUKT worden gepresenteerd en opent de expo in restaurant Goed Proeven, Klarendalseweg 536, Arnhem. De expo is de hele maand september te zien en het boek is daar ook te koop.

  De website waarop u het boek kunt bestellen is www.goed-gelukt.nl

  Lees meer >> | 2487 keer bekeken

 • blije nieuwsbrief juni 2013

  27 juni 2013

  Beste mensen
   
  Het heeft wat voeten in aarde gehad maar maandag gaat 'Goed Gelukt' naar de drukker!
  Mensen die via voordekunst.nl dit project hebben gesteund met (meer dan) 50 euro kunnen dus eindelijk hun boek tegemoet zien.
  Mensen die dat niet hebben gedaan en die het boek alsnog willen bestellen kunnen dat nu alvast doen via:

  Lees meer >> | 2109 keer bekeken

 • nieuwsbrief april 2013

  15 april 2013

   

  Beste mensen
   
  In galerie Eesdron in Huckelhoven-Millich (over de Duitse grens, een kwartiertje rijden vanaf Roermond) exposeer ik met mijn Magnificat fotocollages van 19 april t/m 4 mei 2013.
  In deze galerie is ook werk te zien van Ed Hanssen (N), Eddy Symkens (B) en Franz Wieland (D). Daarnaast laat Ed Hanssen er ook een groot deel van de boekjes zien uit zijn mailartproject (waaraan alle exposanten hebben deelgenomen). Meer info vind je hier: http://grietjebouman.nl/exposities.html#.UWv0gqLwmSo De expo is dagelijks te zien maar als je zeker wilt weten dat de deur open is kun je van tevoren even bellen met Rosemarie Trampert. tel. 0049-02433-904734
  Tip: als je vanuit het oosten van het land naar Huckelhoven rijdt kom je langs Insel Hombroich. een prachtige plek waar heel veel kunst te zien is, zowel binnen als buiten. Hier vind je meer info: http://www.inselhombroich.de/index.php/kontakt/
   
   
  Tot en met 28 april is er werk van mij te zien in Enschede waar ik samen met Marion van Noord exposeer in Tetem kunstruimte Oosterveld 20.
  Openingstijden: iedere zondag 13.00-17.00
   
  'Waartoe zijn wij op aarde' is de titel van een reeks foto's die ik maakte met als verbindend thema, de zin, onzin, waanzin van het gewone leven. Het werk van Marion sluit hierop aan en is getiteld 'Twee Matrassen'.
   
  Leen Froberg schreef over deze expositie de volgende recensie:
   

  Verborgen Verhalen in Het Oosterveld

  Twee vrouwen exposeren in Het Oosterveld. En wat voor vrouwen. Van vlees en bloed. Van ziel en zaligheid. Twee met haar op de tanden. Twee durfals. Ze geven zichzelf bloot en daar is veel lef voor nodig. Doen we niet allemaal wel eens iets dat we liever niet aan anderen laten zien? Ik wel. Zo van die meest menselijke zaken waar we toch niet voor uit durven te komen. In de tentoonstellingsruimte speelt zich de schaamte voorbij af. Hier is het echte leven. Pur sang. Volbloeds. De namen van de kunstenaars zijn Grietje Bouman en Marion van Noord. Een fotografe en een beeldhouwster. 

  Lees meer >> | 2377 keer bekeken

 • nieuwsbrief februari 2013

  14 februari 2013

  Beste mensen.

   

  Het is bijna zover. De voorverkoop van mijn nieuwe boek ‘GOED GELUKT’ (verhaal van een transman) gaat volgende week van start!

  De verwachting is dat het boek in april in de winkels zal liggen maar over een week kun je het alvast bij voorinschrijving met korting kopen. Je betaalt dan geen 34 euro maar 27,50.

  Lees meer >> | 2116 keer bekeken

 • EXPO'S

  28 januari 2012

  Hoi allemaal
   
  Hier even wat aardigheden voor in de agenda's.
   
  Op 5 februari a.s. opent er een expositie van 12 Winterswijkse kunstenaars, waaronder ondergetekende, in de Tricot in Winterswijk. Ik exposeer daar met 'Badscenes'.
  Uiteraard ben ik bij de opening maar ook op 18 februari kun je mij daar zien er en verder is er op 4 maart een optreden met Zanggroep Zendium. Het wordt een mooie middag. Zendium bestaat uit Annelies Geurkink, Sandra Kuiper, Dianne Ebbers, Tom Grondman en mijzelf. We zingen een repertoire varierend van Bacht tot Beatles. Tijdens de optredens maar voortal ook er tussendoor is de expositie te bekijken.
  Openingstijden en adres vind je in de flyer (zie bijlage). Kijk eventueel ook op http://www.tricotwinterswijk.com/page/50/huidige-expositie.html
   
  Op 3 maart opent de expositie Inside-Outside in het Belgische Zoersel. Hier exposeren z.g. 'outsiderkunstenaars' (mensen met een psychiatrische achtergrond) samen met reguliere kunstenaars. De tentoonstelling vindt plaats in het net verlaten paviljoen van het psychiatrisch ziekenhuis in Zoersel.  Mijn werk, getiteld 'Madness, zal deels te zien zijn in de voormalige isoleercel aldaar. Overige info vind je in bijgaande flyer.
  Zelf ben ik daar aanwezig tijdens de opening.
   
  In Leeuwarden opent op 1 april de (reizende) expositie Mea Vulva ( mooi kut) in de voormalige vrouwengevangenis Blokhuispoort. Meer info volgt later maar dat het bijzonder wordt staat vast dus hou die datum vast vrij als het je wat lijkt. Hier vind je info uit voorgaande edities: www.meavulva.nl Ik zal daar expseren met kutcollages en kutfoto's.
   
  De vijfde expositie van het Project Mailartbooks vindt plaats in Gallerie Project071 te Alkmaar, van 1 mei tot 10 juni. Daar is in elk geval een boekje van mij te zien en misschien exposeer ik daar ook met ander werk, dat is nog niet zeker. Desalniettemin is het hele project erg de moeite waard om te bekijken. Meer info vind je hier: www.projectmailartbooks.com
   
  In juni zit ik samen met Yolande Willink in gallerie Objectief te Enschede. Nadere info volgt nog.
   
  Op alle exposities zal verschillend werk van mij te zien zijn.
   
  Nou, dat was het voor nu. Ik hoop jullie te zien op een of meerdere van bovenstaande expo's!
  Grietje
    

  Lees meer >> | 2735 keer bekeken

 • projectmailartbooks

  4 december 2011

  Vandaag heel veel mooie boekjes gezien (o.a. die van mezelf) bij projectmailartbooks in Kunstpost Wijchen:
   
  Kom ook kijken, de expo is nog tot kerst te zien in Wijchen en reist dan weer door naar een nieuwe lokatie.

  Lees meer >> | 2697 keer bekeken

 • Magnificat

  4 november 2011


  Deze maand te zien tijdens Haarlem Kunstlijn-Art Galerie KNH:

  http://www.youtube.com/watch?v=26kwroJ9eaU

   

   

  Lees meer >> | 2711 keer bekeken